Επιστολή προς το Δήμο Αρταίων για τη διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου

Επιστολή προς το Δήμο Αρταίων για τη διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου την οποία υπογράφει μέχρι στιγμής τριψήφιος αριθμός δημοτών.

Σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Μέριµνας - Παιδείας - Αθλητισµού - Πολιτισµού Δήµου Αρταίων» την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, αποφασίστηκε ομόφωνα το κλείσιµο του Κολυµβητηρίου από 13 Νοεµβρίου 2017 έως τον Μάρτιο του 2018 κι αναλόγως τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συµβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Κοτσαρίνης Μιχαήλ ανέφερε στο Δ.Σ. ότι η λειτουργία του Κολυµβητηρίου την περίοδο αυτή, λόγω της τιµής του πετρελαίου και της µικρής προσέλευσης αθλητών, κρίνεται ασύµφορη. Τα µέλη του Δ.Σ. αφού είδαν το ν.3463/06, 3852/10 και την εισήγηση αποφάσισαν οµόφωνα το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου.

Η παραπάνω απόφαση για ακόμα μία χρονιά φαίνεται ότι προκάλεσε αντιδράσεις σε δημότες της πόλης, οι οποίοι υπογράφουν την παρακάτω επιστολή την οποία μας απέστειλε ο κ. Θεόδωρος Σαλαμούρας. Η επιστολή έχει ως παραλήπτες τον Δήμαρχο Αρταίων, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και τον Πρόεδρο του ΔΑΚ. Αναλυτικά, η επιστολή:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη διακοπή λειτουργίας του Κολυμβητηρίου τόσο πρόωρα για πρώτη φορά στη 14χρονη  ζωή του. Και το χειρότερο, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση- την τελευταία στιγμή.

 Αλήθεια, ποιο προγραμματισμό να κάνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι, που φιλοξενούνται, οι συμπολίτες μας που βρίσκουν διέξοδο, θεραπεύονται ή αποθεραπεύονται στα νερά του;

Τι δικαιολογία έχετε να δώσετε στις εκατοντάδες νεαρά παιδιά, που προσπαθούν να βελτιωθούν αθλούμενα με τόσο κόπο, όταν βλέπουν κάθε χρόνο τις προσπάθειες και τα όνειρά τους να γυρίζουν στο μηδέν;

Με ποια δικαιολογία θα προσπαθήσετε να διασκεδάσετε την απογοήτευση Προπονητών και Γονέων για τη δική τους αγωνία και κόπο;

Φυσικά θα επικαλεστείτε το μεγάλο κόστος θέρμανσης, αλλά η δική σας ολιγωρία και αδράνεια, όπως και των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών είναι η αιτία του. Τη στιγμή που άλλα κολυμβητήρια σε διαμερίσματα της χώρας με πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες απ’ ό,τι στην Άρτα φρόντισαν οι υπεύθυνες Διοικήσεις τους να τα αναβαθμίσουν ενεργειακά – ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ- και λειτουργούν καθόλη τη διάρκεια του έτους με κόστος θέρμανσης εντυπωσιακά μικρότερο από το κόστος της πεντάμηνης περίπου θερινής λειτουργίας του δικού μας.

Σας παρακαλούμε, μην επικαλεσθείτε επίσης τις προτεραιότητες κάποιων άλλων αναγκών διάθεσης δημοτικών κονδυλίων. Φυσικά υπάρχουν πολλές ανάγκες και σχεδόν ποτέ δεν επαρκούν τα κονδύλια.

Το κολυμβητήριο είναι ένας ζωντανός αθλητικός οργανισμός και η λειτουργία του αποτελεί ασπίδα για πολλές σύγχρονες « ασθένειες » για όλες τις ηλικίες, ιδιαίτερα για τη νεολαία της περιοχής μας.

Ευελπιστούμε  σε αναθεώρηση της τόσο -επιτρέψτε μας- ελαφράς απόφασής σας σεβόμενοι την επιθυμία εκατοντάδων συμπολιτών σας».

Μοιράσου: